Wednesday, December 30, 2009

perlu bace!!!

mlm kian melabuhkan tirai nya.
suasana hening malam yang semakin sepi.
ak mulai sendiri.
tanpa teman dan juga sesiapa di sisi.

tatkala jari-jemari ku mula menari-nari di board laptop..
fikiran ku mula melayang mencari inspirasi.
apa yang ingin ku tulis untuk hari ini
sebagai tempat untuk meluahkan segala isi hati
tak kira eppy mahu pun menci

dari pagi hari ku lalui hidup ini
langkah-langkah ku adalah seperti kebiasaannya..
ke kuliah ke cafeteria ke mana saja
adalah seperti biasa
tiada apa yang luar biasa

dalam bilik pula ak hanya menemani laptop ku sepanjang masa.
buku-buku tidak pula ku sentuhi
walhal pengajaran sudah bermula
mungkin mode stdy belum ku temui lagi

di hadapan nota buku ini sepanjang hari
atau pun dengan bahasa modennya di panggil note book
ak tidak berenggang sedikit pun
jari-jemari ak tidak mahu sekali berjauhan dengan huruf2 dan abjad2 d board

hingga tiba masa,saat dan ketika nya
ak kene akur dengan kehendak yang maha ilahi
yak ni
ak terpaksa melepas kan kebiasaan ku saban hari ini
ak terpaksa pergi membawa diri ini

sesungguhnya badan dan minda ini perlu berehat
berehat sebentar dari melakukan aktiviti2 duniawi
rehat yang mencukupi akan membuatkan badan ku lebih aktif
untuk mengharungi hari-hari yang penuh onak dan duri

dan kini...
ak ingin sekali mengatakan
AKU NAK TIDO DAH NIH!!...
gile mengantuk malam nih....

ZzzzZzzZzz..........................

*sowy korg2 saje jer nk bazir kan mase korg jap...ahakz

5 comments:

hOney n' cLOver said...

hahaha...
wat suspenz ja...
but i like it..

=^.^=

aurox_3d said...

ntah...ni r akibat kalo xbley tido malam...ahaks

are_in said...

re: honey n' clover

hahaha..suspenz ker???
kih3...sowy la...
thnx muahxxzzz!!!..

re:azri hafiz

org tuh la tido awal...
pe kes??..ihik3...

X_LiMiTeD said...

wei...nk meng'up'kn thp bhase ker nie??bunge2..huhh

are_in said...

ehem..mesti la shai
bahase kan jiwa bangsa..
kah3