Monday, December 6, 2010

nice to see nice to hold..hoho



lets usha2 other accessory kt sini
macam-macam ada...
alahai chantekkkk....
i da tergoda okeh...






p/s: nak necklace tuhhh...huhu


Sunday, December 5, 2010

dun like


i feel uncomfortable
really really
dun like it
...............................................




lets packing ur bag la ain
u have sumthing to do tomorrow morning until 9th dec ok
dun play2

but honestly
i just mish him












p/s:eeeeeeeeee....cam nak geli je ngan ak nih an..ngadewwww
p/p/s:PMS mmg betol2 wat gurl rase xselasa an..grrr

sun shine home~~


1 hb ari tuh ak ada join prog member.haish gile rajin an..ekceli bukan ape, si zul tuh telah memaksa rela ak kot..huhu..jaat2 an

pape pon, tape2 i sangat serunuk u..program selama sehari sahaja di rumah kebajikan orang kurang upaya di temerloh..wahh i'm so excited.dis is my 1st experience kot..yela selalu selalu nyer p rumah anak yatim, rumah orang asli..haaa dat why la i said sangat serunuk ok.

ekceli, aktiviti kebajikan yang ak n kawan2 kene wat kat sane ialah bergotogn royong membersihkan kawasan rumah kebajikan tuh.

sapu sapu sampah, cat bilik tidur dorang, borak-borak ngan dorang..hahaha memang terhibur la.dorang sangat kelakar taw n pandai menyanyi..hihihi

walaupun keadan fizikal and mental dorang agak kurang daripada kita.tp dorang still mampu untuk bekerja and mampu mencari pendapatan sendiri.then, wet upah tuh rumah kebajikan akan simpan dan tolong belikan apa saja barang yang mereka nak dengan menggunakan wet dorang sendiri...haaa baguskan...sangat bagus...sebab dorang xduduk saje..

huhuhu..tp an y paling tacing bile keluarga dorang tanak pon jenguk2 dorang kat sane..huk3
sedih kot..tsssskkkkkk

bila pikir2 balik macam mane eh nak kasik orang buka mata yang orang yang kurang upaya nih juga memerlukan kasih sayang,perhatian dan juga penjagaan dari ahli keluarga mereka??...
just ingat la bila kita melakukan sesuatu itu, sesuatu itu akan berlaku kembali kepada kita..
simple...

so bile ade kesempatan macam nih..ak tersedar yang masih ada lagi orang di luar sana yang kurang bernasib baik dan sentiasa memerlukan bantuan dan perhatian kita.

berpijak la di bumi nyata, yang mana hidup kita ibarat roda dan kita tidak akan sentiasa bernasib baik..







p/s: sayangilah kedua dua orang tua anda.......




kesa si sentap boy..hehehe

salam sume..

haishh, lame betol xberhupdate an..well, i bz la u..
huhu..haktuihh..tipooo tipooo...

jengah2 je blog, perghh gile berhabuk, berdebu, bersawang n berbagai la.

ish sape la punyer blog nih an??an??....sangat xsenunuh..huhu

btw, i da tacap2 da cket blog nih taw..haaaa amcam??...
macam biasa je kan..hahahaha..tuh name nyer, ak nih memang tade langsung darah seni ok..hik3

ermm..

firstly nk citer sal aper yerk?..
haaa..nak cite sal befday Azri..




eh2, asal lak nih??..well sebagai mukadimah kena la letak muka tuan punyer blog dulu
ayat xleh blah..
hahahahaha



then, ini merupakan berisan pelakun2 mantap drama sentap mase bufday azri
hebat giler oohh dorang...
hihihihi




haaa, den yang ini plak.gambar family kami..ngeh3
ade cik bb, en bb, izzat, wafi, nadrah, n elly
mekaceh korang,sbb susah2..hehehe



and and and opsssss.............
ini gambar kami..hohohoho
si sentap bersama penyentap
hahahahaha




okeh2, terus kan pembacaan korang eh..hehe
ini lah si befday boy nyer
cepat cepat tengok muka dia..sentap la kunun an..hehehe



mesti korang tertanya ape y ak da wat eh sampai azri leh sentap??...
uishhh, tuh rahsia la..dangerous...n merbahaya...
taleh kasik taw, sbb t kalu korang si gadis2 nih try,alamat kompem pengsan+koma la bf korang tuh...
sy tanak bertnggungjwab..hehehehe


sekian...



p/s: i da taw u sentap..sbb tuh i wat kek coklat lembap buatan sendiri..hihi








Sunday, November 28, 2010

hey budak, selamat hari tua..hihi


salam perkenalan.
ouchh, kite da already kenal an.
bak kata org, tak kenal maka nya kita tak kenal la orang tuh siapa..
hahaha..mengom, nampak sangat tidak reti menggunakan bahasa melayu dengan betul kan?
ok2, back to the future.aiseyh man ko ingt nih cite michael j fox tuh ker?
back to the story, entry kali nih al kesah nak cite sal sorang budak yang kini sudah menjadi tua..
haaa nak taw x saper???

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

TARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!








uit2, sila sedar okeh
kamu dah tua...hihi
so, di kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat hari lahir
dan di sini juga saya telah menyenarai hitam kan..haha,xleh bla
segala ucapan,pesanan ringkas aka wasiat2 saya untuk awak ok
baca baik baik..





1. semoga panjang umur dan murah rezeki
2. namo noottty2 n kaki buli.. (nih sifat azri sejak dr azali lagi)
3. semoga tercapai segala apa y di impikan ..tan sri azri..yuhuuuuu
4. dah tua ok, jangan nak pasan muda...hihi
4. n segala apa2 saja la yang kamu wat
semoga succsess ok..




i always pray 4 u










p/s:adeh, xpandai lorh nak edit2 pixca..sape rela hati bukak klas edit2 pixca free??nak masuk!!

Thursday, November 25, 2010

already done..!

alhamdulillah


perghhh, nice an..mukadimah dah sebut ALHAMDULILLAH.
haa cm tuh la tanda-tanda seorang muslimah..ouuchh!(ayat xleh blah)..
tapi betoi betoi nih weyh, ak rasa sangat sangat bersyukur kerana telah berjaya dengan bergaya nya menghabiskan final paper ak.
so, boleh la ak balik berholiday walaupun rumah dengan kampus hanya sekangkang kera.
ceh, xde trill langsung an.
dr kecik sampai besat keje nak duk berkepit celah ketiak mak jer.
seb baik ketiak mak ak wangiiii..~~(jujur lagi ikhlas sebab syurga tuh kan di bawah tapak kaki ibu).

so..

kalu nak cite sal final paper..perghhh memang mental tak terkira la.sampai sakiiit2 kepala lutut ak memikir kan jawapan nya.(ko pk guna pale lutut ker ain??)..memang terbaik la an.
patut la balik nangis2 sebab terharu dengan "kesenangan" kesoalan paper RC (reinforcement concrete design)..
.seb bek ade org pujuk oohh..hahaha..mengada-ngada jer sebenar nya tuh..hihihihi

ekceli, the truth is soalan ye memang mantop la.sape dapat jawab tuh memang tereeerrrrr ar.
ak suspekk springg ar kat korang...

ok tuh je la dapat ak carut carut tatkala nih eh..
nak kemas baju sat..
pas tuh nak balik la weyh..
rindu kt kampung halaman...
waawaawaaawa....


p/s:makkkkkkkkkkkkkk nak kawen..tok sey ngaji doh,susoohh...(terus kene lempang rasenyerr)

Friday, November 19, 2010

errrrrmmmmmmmmmmmm...



p/s: saya cuba untuk beri tahu awak hari ini.......

my dinner treat..nymmny nyummmy~~




harap maaf....
penyataan di atas adalah tidak ada kaitan sama sekali dengan tajuk entry saya pada kali ni...

~~~~~~~~

okeh berbalik kepada topik kite yerp...
sebelum tuh nak tanye...
haaa korang taw x nape en bb jeles???
sebab nyer mak+kakak dye kasik cik bb karipap special mamma mia +spagetti ala2 dila itali (nama akak en bb) + kek lapis y tidak akan menyebabkan bila makan pewot lak y berlapis...
haaaaa ituh la alkesah nyer..
dye jeles...
tuh la sape suruh belajar jauh sangat..
hahahahahah *sila la gelak dengan kejam ok*..jangan kasik can..
lalalalala~~



karipap da tinggal 2 sebab ak y kebas
spagetti yang nak abis tuh ak jgk y kebas
then kek lapis tuh pon ak jgk y kebas...
monncit2..opsss, pancit2...hihihihi
*ekceli rumet ak si jilah miu miu xbalik lagi, so kene la makan sorg2*
huhuhuhu...



sedaaappp ohhh...
hingga menjilat sudu n garfu wa cakap lu...



sambil study pown leh makan lagi....hahahah
niat ati tamau membazir okeh
ak an jenis y xsuka membazir dan dan dan dan..
menghargai ape y orang bagi
*padahal kuat melantak...oouuccchhh...cite2 nih abih kat sini je ok*
sssyyyyyyyyyyyhhhhhh
lalalalalala~~












p/s: adeh, niat ati nak merantau kat bilik eira, leh makan same2..tp xsggup lak nak berjauhan dengan aiman..huhuhuhu
p/s/s: sies sedap weyh, kalu korang nak wat tempahan tuk kenduri kawen korang...mane la taw an nak try spagetti ala dilla itali n karipap special mamma mia lak an..leh la kautim2 ngan akuh..hik3
p/p/s: ak dapat detect bahan utama dlm masakan tuh..daging n daging..mesti daging korban an..wee

Thursday, November 18, 2010

Sunday, November 14, 2010

just the way you are....dats enoff for me





Just the Way You Are – Bruno Mars Song and Lyrics Code

Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they’re not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She’s so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don’t see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you’re amazing
Just the way you are

Her nails, her nails
I could kiss them all day if she’d let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She’s so beautiful
And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you’re searching for
Then just stay the same

So don’t even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you’re amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you’re amazing
Just the way you are

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you’re amazing
Just the way you are











p/s: anybody willing to sing this song to me???....i know i know,kamu...aha i loike it


kalau la aku ada anak nanti...




bayangkan ini anak gadis aku yang kechumelan nyer mengikut belah mak...





alkisahnya anak gadis aku yang chumel baru berusia 6 tahun baru sahaja menjejakan kaki nya di tadika. si chumel ini pulang ke rumah dan terus bertanya kepada aku yang sedang sibuk memasak di dapur (kunun-kunun)...

"mama2, SEX tuh aper???"

haish, aku lantas terkesima, terkedu, terkezut n semua yang ter ter ter laaa....
dan tiba-tiba terasa aras kemodenan dan kecanggihan sekarang membuatkan anak aku berfikiran sebegitu..perghhh
then,aku terdiam dan berfikir sejenak..
*apa aku nak jawab nih, berkata aku dalam hati*

so aku pun apa lagi, terus menerangkan apa ituh SEX pada anak gadis aku dengan menggunakan segala perumpamaan seperti pertemuan bunga dan kumbang, diikuti dengan pembentukan bayi di dalam kandungan dan tak lupa juga kisah percintaan aku di universiti masa muda-muda dulu bersama papa si anak gadis ku...

bla..bla...bla....blaaaaaa



kemudian anak gadis ku lantas menangis teresak-esak lalu berkata, " mama tolong la isi borang yang cikgu bagi nih, azrina tak reti..jawapan mama panjang sangat tempat kosong tuh ade ciput jerk..ttsssssssskk..huhu"



NAME: ____
CLASS:_____
SUBJECT:_____
SEX:______









p/s: sila la periksa dulu apa yang anak anda nak tanya tuh, kan dah malu sendiri..hahahahaha
*selamat suami ak outstation masa tuh, kalu tidak kompem dye gelak sakan kat aku...)
p/p/s: sape bakal suami aku tuh????..jeng jeng jeng..hehehehehehe



Friday, November 5, 2010

ZoN StuDY


wallaweyhhh
meh sini pokcik mokcik atuk nenek abang2 kakak adik2 sekian
meh sini nak cite meh
exam dah dekat dah nih...
jd
apa lagi..
jum kite stat kempen
JUM STUDY OKEH!!







10/11/2010

paper math yang "senang" macam kacang goreng
StAtiSTik

koi : 9am2
lokasi : DBP


15/11/2010

then, paper sal water2 nih HYDROLOGY
haiiyaa manyak graf
teori2 lagi manyak...maleh nyer nak bace sendiri
bab 6 - 12..perghhhh
tolong bacakan leh x??..huhu
calculationn...score beb score!!!!

koi : 9am
lokasi : DBP

24/11/2010

paper LAW CONSTRUCTION N ESTIMATION
manyak bace2 jgk nih...maleh!!
haishh taboleh2 kene rajin cikit..ape nak jadih nih
kire2 --> nih besh!!
-labor cost
-material cost
-taking off
- cost..cost..cost (dah name estimation daaa)

* dgr2 citer masuk stump, n besi2...machine x masuk but manually only...

25/11/2010

RCD (reinforcement design)
kalu kantoi kompen taleh amek RCD 2..hohohohoho
so LI jgn citer....
extend mungkin YA!!




p/s: so, the ending of the story...STUDY JGN XSTUDY
n jangan lupa doa okeh..
mintak2 restu2 dr mak n abah...
kalu rase2 diri tuh manyak wat salah
cepat2 mintak ammpunnn
mintak maaf...
*ckp kt diri sendiri*
hihihihihi


selamat menjalani zon setadi dengan jaya nya pada kali ini......







oouuchh kepada jejaka di atas ini..
haish girang n senang hati nmpak..
mentang2 la dak FYP xde exam an..
jeles okeh...huhuhu
k2, malu nak kasik taw
mish kamu oohhh

jnji nak balik ri tuh an??an??
hehehehehhe...











Wednesday, October 27, 2010

jangan kacau!!





aaaaaaaaarrrrrghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
(kalau la ade sape y jerit kat aku macam tuh, kompem ak tarik anak tekak dia..haish)

fuh2, agak lega di cituh
dah xyah susah2 nak pegi bukit ke pegi pantai
buang pitis, buang maso, buang boras ajo..hik3
agak2 dah sangap sangat nak jerit kan
jerit kat blog jerk ok...

ekceli, aku bukan saje saje la nak jerit kan..
buat sakit tekak aku je kot..
ceh nampak sangat tipu..
*ko jerit taip taip je ok*

ok2, weyhhh nak kasik tahu nih
perasaan aku tatkala ini
gile excited beb...
sebab??motif??misi??dan juga visi??
entah!!
hahahahaha....
yang penting aku benar benar excited bangat seyh..
pulstop!
dah shhuuuuhhhh2..
jangan kacau orang nak layan mood excited nih..




yeah, lets snap snap muka budak tengah excited..
aku saje je small kan picha sebb
macam geli la plak upload gambar sendiri..
selama nih??????????












p/s: akan ku usaha lebih lagi...chaiyook chaiyook ain!!

Tuesday, October 26, 2010

sorry seems to be the hardest word..ceh3


awak awak awak...
saya nak kasik tahu kamu sumthing larh...
saya rasa saya dah buat keputusan yang salah
saya saje je nak jeles kan awak dengan mamat2 encem yang gilakan saya tuh..
tapi nak wat macam mana..
dorang memang dah tergila gila kan saya..
nak kata saya nih chentak, haish xde..
chumel??...haish lagi la..
maybe sedap mata memandang kot..
opsss, tertaip ayat2 perasan di situh..sila abaikan...

awak awak awak..
jaat kan saya wat awak macam tuh,
tapi...
honestly,
saya tak dapat lupakan awak la..
nih mesti sebab awak dah menderemkan saya kan??kan??
haa baik ngakuu...

tapi takpe la
walaupun awak ada "aweks" lain
saya pasrah....
sepasrah cite pasrah tuhhh...huk3

dengan ini saya yang bernama.....

NORAIN BINTI MD YUSOF
mempunyai gelaran manja iaitu cik bb
bernombor id AA08162
pelajar jurusan Kejuruteraan Awam
di Universiti Malaysia Pahang
secara langsung
ingin
mengatakan



saya terpaksa mintak bantuan kucing y chumel nih
sebab mata saya tak cukup besar la
huhuhu




p/s: kepada jejaka di atas tuh..haaa awaklah orangnya..takde lain da..awaklah,malu malu plak...




Monday, October 25, 2010

surat untuk Azri lagi dan lagi...


kehadapan azri ku sayang....
oohhh di harap awak baik baik sayang..

sila baca surat ini baik2 ok...

eloowww awak..
tulun cikit eh..
ingat saya heran sangat ker dengan Erin Malek awak tuh..
eeeuuww...yawwwwww
plzzzz la....

haishh
saya malas la nak berperang dengan awak nih taw...
dah terang dan nyata..
xyah susah2 nak suluh guna torchlite da
awak sebenarnyaaa..
awak cemburukan
C.E.M.B.U.R.U ok...
tapi tanak ngaku....

ekceli an...
bukan RAKA je y meminati saya..
tapi ramai lagi taw..
saya malas je nak bukak citer...

haaaa..
tengok tengok tengok dan tengok eh..
buka mata tuh luas luas...hahahaha





tengok nih...
bersusun lagi yang tunggu amik borang untuk dapatkan saya taw...
uhuh..!!



dorang selalu nyanyi2 untuk saya..
ciap wat show lagi tuh untuk saya...
awak ade ker???
mesti la awak takde...
awak hanya ada masa untuk Erin Malek awak tuh je kan...



juz for me ok..
terharu saya taw...
haha..
saje nak kasik jeles...



p/s:kompem awak taleh tido sebab kes cemburu giler kan...hahahahaha


hey soulsista..lalala~~

disaat rumetku sedang nyenyak di buai mimpi2 indah.jenis apa mimpinya itu??kering kah??basah kah??lembab2 kah??..ahh tidak pula saya ketahui..so tatkala suasana nan indah ini, aku pun apa lagi terus memegang sebotol air ala microfon cam tuh..then melalak lalak la aku bersama mr dell sambil melihat lyric lagu ini di blog sendiri..

*haishh nampak sangat syok sendiirrii an.. xde orang la tuh nak baca blog dye*...hurmmm...tape2 la sape lagi yang hendak di harapkan untuk membantu dan menaikkan taraf blog sendiri kalau tak diri sendiri..hihihihihi *ayat nk selamatkan diri..gile keji..hik3*

jum karaok jum..!!



Hey, Soul Sister – Train Song and Lyrics Code

Heeey heeeey heeeeey

Your lipstick stains on the front lobe of my left side brains
I knew I wouldn’t forget you
And so I went and let you blow my mind
Your sweet moving
The smell of you in every single dream I dream
I knew when we collided you’re the one I have decided
Who’s one of my kind

Hey soul sister, ain’t that mister mister on the radio, stereo
The way you move ain’t fair you know
Hey soul sister, I don’t wanna miss a single thing you do tonight

Heeey heeeey heeeey

Just in time, I’m so glad you have a one track mind le me
You gave my life direction
A game show love connection, we can’t deny
I’m so obsessed
My heart is bound to beat right out my untrimmed chest
I believe in you, like a virgin, you’re Madonna
And I’m always gonna wanna blow your mind

Hey soul sister, ain’t that mister mister on the radio, stereo
The way you move ain’t fair you know
Hey soul sister, I don’t wanna miss a single thing you do tonight

Well you can cut a rug
Watching you is the only drug I need
So gangster, I’m so thug
You’re the only one I’m dreaming of
You see I can be myself now finally
In fact there’s nothing I cant be
I want the world to see you’ll be with me

Hey soul sister, ain’t that mister mister on the radio, stereo
The way you move ain’t fair you know
Hey soul sister, I don’t wanna miss a single thing you do tonight
Hey soul sister, I don’t wanna miss a single thing you do tonight
Heeey heeeey heeeeey (tonight)
Heeey heeeey heeeeey (tonight)





sumber:
Listen to Songs: http://videokeman.com/train/hey-soul-sister-train/#ixzz13HjYEKML



awatla aku suka sangat lagu nih..sampai namo tukor2 doh...hohoho


p/s: heyyh en bb, i'm ur soulmate ok..ok x??ok la ok la...heheheh

Sunday, October 24, 2010

surat untuk azri...

awak awak awak tahu tak???
awak xtahu, sebab awak xpernah nak amik tahu
tapi saya tetap nak beri tahu awak
yang yang yang saya dah jumpa pengganti awak..
errkkk
ekceli saya xsampai hati nak kasik tahu awak..
saya takut awak keciwa jer..
tapi sebab awak da terlebih dulu curang ngan saya
awak simpan "awek" lain di belakang saya...
ingat saya xtahu eh??..
saya sakit hati taw awak..
saya cemburu...
saya taw la "dia" chantek dengan wane bluess "dia" tuh..
awak selalu bwk "dia" kemana saje..
tapi saya??
awak tnggal saya terkontang kanting kat kuantan nih sorang2...

awak awak awak..
awak nak tahu tak?
masa 1st day awak bawak saya jumpa lisa awak tuh...
saya terkejut taw..
sampai hati awak buat saya macam nih...
awak sentuh "dia"..
awak raba2 "dia"
awak belai-belai "dia"
depan mata saya awak....
haishh, geram nyer saya...
berbulu jer saya tengok...
grrr
tapi sebab sayangnya saya pada awak..
saya sabar taw...
huhu...

saya tahu family awak suma da kenal lisa tuh..
saya tahu hantaran nak dapatkan lisa..
mahalaalll...bukan seposen dua
mestila awak sayang "dia" kan??kan??
saya xsampai hati nak suruh awak buat pilihan...
sebab saya tahu...
awak xkan pilih saya...
sebab nak dapatkan saya, lagi mahal rasa nyaaa..ahaks

awak awak awak....
awak tahu tak??
ala awak mesti tanak tahu kan...
yela sebab sekarang tengah bahagia dengan lisa sekarang...
sape la saya kan...

tapi awak..
saya dah xtahan dah dimadukan..
nampak sangat awak lebih sayang kan lisa..

jadi,
saya dah amik keputusan untuk mencari pengganti awak..
awak jangan marah taw..
saya baru je kenal dia
masa shooting ari tuh..
saya kan pelakon utama (heroin) dalam cite CINTA AIN
si nih hero nya...
balik klas je dalam lebih kurang koi 10 am..
kiteowang mesti dating kat cafe UMP...
tiap2 ari saya dapat tengok dia..
tp dia xdapat tengok saya...
takpe2, saya xkesa...hehehe
saya xsempat nak kasik tahu awak
sebab awak sebook sangat ngan lisa awak tuh
huhuhu

so, sampai sini je la kesa chenta kita ya
hehehehe...




buah hati pengarang jantung saya yang terbaruu...
~RAKA~


p/s: okeh dah balas da surat kamu tuh...lalalalala




types of gurls in term of computer...

wahhh..zaman dah serba canggih.gurls pun sudah mula di classify menggunakan term2 computer.perghhh..mantop!!..hoho.so orang-orang computer mesti lagi arif dah expert kot kan??..how u know??..of kos la i know, i kan ada orang "kuat" komputer..heheheh

jum2 lets check it out...

1. HARD DISK GIRLS: (she remembers everything, FOREVER)

- gadis jenis nih akan ingat segala-galanya dan untuk selama-selamanya..kalu sumthing tuh "makan dalam" orang kate..haa..memang susah la nak lupa an??an??...macam hard disk korang la..tempat simpan cite,videoklip,lagu dan bagai..segala benda nak simpan..macam ak,bukan setakat hard disk pendrive aku pun tade.sies miskin kot.bkn ape, kene kidnap lorh.so, di pendekkan cite mungkin aku bkn jenis hard disk kot...well, orang pemaaf...ahaks..

2. RAM GIRLS: (she forget about you, the moment you turn her off)

- gadis jenis nih pulak akan mudah lupa kan sumone, nak2 bile dye kene reject by sumone..oouucchh...jangan ar cam tuh, mencintai xsemestinya memiliki..betul tak kawan-kawan??..betul kan??kan??..


3. WINDOW GIRLS: (everyone know that she can’t do a thing right, but no one can live without her.)

- macam gurls nih, interesting cikit. semua orang tahu dia tak mampu buat apa-apa pun dengan betul tapi yang beshnye takde sorang pun yang boleh hidup tanpa dia.haa macam window la, kan ada macam2 window di zaman IT nih.window xp la, window vista la, window 7 la..karang mesti xstay ngan satu window je an, mesti nk ikut peredaran zaman..tyme format mesti la pakai window baru...ceh ceh ceh..haa ape tuh lagi satuh. ubuntu ubuntu..haish xfaham la ak..tp reality nyer, windows tuh tetap penting kan.......................

4. SCREENSAVER GIRLS: (she is good for nothing but at least she is fun)

- dis gurls nampak macam xberapa berguna, tapi dia sangat menyeronokkan..haish ni agak bahaye, selalunye kalau gadis jenis ini orang akan kaitkan dengan b****...jangan pilih jalan hitam.....hurrmmmmmmmmmmmmmmm.tapi tidak semua screensaver tuh tak berguna, try la letak pic2 family ka, teman2 ka, pic2 pemandangan ka, haaa kan sejuk je mata memandang.. so sape kate screensaver tuh bape nak berguna?.meh sini nak dush3..

5. INTERNET GIRLS: (Difficult to access)

- gadiss ini, agak susah untuk di fahami.mungkin dorang mempunyai tahap kecerewetan yang tinggi or tahap mengada-ngada dan menggedix yang melampau??..oohh tidak la pula saya tahu..posibility ia mungkin juga, tp kalu pandai didik, pandai bentuk takdelah susah sangat nak eksess kan...besela tuh pompuan ada ngade2 sikit, ngade2 sikit, manjuw sikit2, complete la tuh..dah nama pompuan an..

6. SERVER GIRLS: (always busy when you need her)

- woooww..!!ini agak membahayakan..sebab???sebab korang kaum adam kemungkinan akan terbengkalai...so be ware......awal2 nak kasik tahu, aku jadik server gurls kadang2 je okeh, so en bb still lagi terpelihara..hendaknyaa.amiinnnnn

7. MULTIMEDIA GIRLS: (She make horrible thing look beautiful)

- ermmm i thinks she's very appreciate la tuh...yela, ctk korang (kaum adam) bagi seekor katak as present kat gf korang tuh..walaweyhhhh, tp awexs multimedia korang tuh tetap rase katak tuh chumelll sgt....yaawww..terus terang cakap aku geli katak...!!!kalu en bb kasik, ak lariiiiiiii....

8. CD-ROM GIRLS: (She is always faster and faster)

- gurls nih sume bende dia wat, sume nak cepat.. habis la korang (kaum adam) agak lambat..mau kene tinggal nnt..mane tak nyer, nak ajak dating pun, korang yang lambat..heyy makeover ker cik abg???...hehehehehe


9. EMAIL GIRLS: (Every ten things she says, eight are nonsense)

- haa macam terasa di sini.. email gurls nih mesti manyak cakap cam ak kan.. haish, tp korang kene ingat email tuh penting kan??SANGAT SANGAT SANGAT PENTING OKEH!!...mane ade dia cakap bnde ngarut2. dia cakap sume bnde2 penting oohh...sila jaga diri, drive carefully, jaga hati, jaga makan, jaga kesihatan, blaja leklok ye en bb.........huhu

10. VIRUS GIRLS:
(Also known as “wife” when you are not expecting her, she comes, install herself and uses all your resources. If you try to uninstall her you will lose something, if you don’t try uninstall her you will lose
everything)

- awai-awai nak kasik athu.ini bukan virus chenta okeh.ini tok nenek moyang punya virus nih.kerpersky, avira sume tak leh lawan oh....dia lbh kurang cam parasit larh.. kalu korang simpan, korang akan kehilangan segala-gala...hahaha..soklan esaiment, jwpn esaiment yang korang susah2 mintak ngan kawan2 korang sebab nak tiru tuh..sume abiss la..HILANG..!!...so so so jawap la korang ngan lecturer sebab xdpt siapkan esaiment...hehehe...no la, my advice. b ware la ngan gurl mcm nih..



ok, abis suda potpetpotpet sal gadis zaman sekarang

jum kembali sekejap ke zaman purbakala....

skrg ak tengah besemangat waja untuk menghabiskan buku di bwah nih

~Keanggunan Sejati Aishah~

merupakan isteri kepada Rasullullah S.A.W

peribadi beliau, tutur kata, sifat2 terpuji

kisah cinta beliau kepada Rasulullah

boleh di dapati daripada buku ini...



p/s: sangat sangat kagum dan terkesima.. ingin mencontohi beliau (Aishah)

Friday, October 22, 2010

sharing is loving caring in reading..hihi

okeh nak cite nyer di sini aku telah menghabis kan leisure time aku dengan aktiviti yang bermanfaat lagi berilmu iaitu membaca buku....
so cari cari punya cari buku buku yang berkenan di hati..
tetiba aku rasa nak baca buku nih la.
sies sangat besh, english yang simple
cover buku yang sangat menarik
satu pages satu ayat jer..
lagi beshh...pemalas..hihi





there is only one happiness in life - to love and to be love
- George Sand -

I LOVE YOU!
you're my favorite person in the world - no one else even come close
I love everything bout you :
ur addicted in computer....

ur smile that lights up my life.

I dun't know how u do it
what u do to me
I know only that I love
how you do it!

The way you tell me a joke...

gadoh gadoh....

spoil me rotten...

You bring music, melody, and meaning to my life
and you make every day o wonderful surprise.

ur strength carries me through the hard times,
and juz when my world needs a touch of colour,
ur love add a bright new rainbow.

with you I am safe to be my self,
bcoz you love every part of me

my goofy side...
my adventurous side..
my prickly side...
my whiny side..
my vulnerable side..
and my sentimental side.

on days when i feel less than attractive,
ur love makes me feel beautiful.

and on days when i am on top of the world,
you are right there with me to celebrate.

Life is not always sunshine and roses.
But when me hit the rough spots,
I know we can see them through together
Conflict makes us stronger
We not always agree, but we listen and try to understand each other..
bear n forgive each other..
believe the best of each other
We are team and we are strong
its always better sharing with you.

You care for me like no one else does
and always remember the little and big things:
my birthday
the day we first meet
~YAYASAN PAHANG~

you are like hamemade waffle on a snowy day....
like the sun breaking through the clouds..

there's no other place
i'd rather be than with you

your love gives me a hope
and you are my dream come true
you are my one and only true love
I will always cherish the gift
God gave me when He give me YOU!

~dedicated to my en bb~


p/s; haishh cm ne la ak leh terpinjam and terbaca buku macam nih...euuww
but the true ly is i loike.. sgt puitis and romantis okeh...hehe
p/s/s: di sebabkan aku rase cam nak tulis balik ayat2 dlm buku nih..so aku ada edit2 la balik..nak di sesuaikan dalam kesa chenta aku la konon..ceh ceh ceh..nyampah kan??kan??..


Thursday, October 7, 2010

heyy wanita..letss check it out..!!

WANITA TANAH
Taurus (21 April-20Mei),
Virgo (24Ogos-23 September)
Capricon (22 Disember-20 Januari)

Seorang yang boleh dijangka,berwibawa dan praktikal penyabar dan bertolak ansur, mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan sikap berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif, serius dan sederhana Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa


WANITA API
Aries (21 Mac-20 April),
Leo (24 Julai-23 Ogos)
sagittarius (23 November-21 Disember).

Dilahirkan sebagai pemimpin Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya. Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris. Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan. Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan


WANITA ANGIN
Gemini (22 Mei-21 Jun),
Libra (24 September-23 Oktober)
Aquarius (21 Januari-19 Februari).

Berterus terang,berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan. Berfikiran terbuka, mempunyai daya imaginasi dan inovatif,bagi mereka segalanya boleh dicapai. Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh. Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik. Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul, untuk berkonfrantasi. Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka. Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja


WANITA AIR
Cancer (22 Jun-23 Julai),
Scorpio (24 Oktober-22 November)
Pisces (20 Februari-20 Mac).

Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju .Mereka ini dipandu oleh perasaan hati .Mempunyai sifat mudah bersimpati. Berdaya imaginatif sentimental Mempunyai perasaan yang berubah-ubah,berhati-hati ,tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri




p/s: cuba teka aku wanita apa???...klu??wuu agak berangin ..ahaks

Wednesday, October 6, 2010

to my sengal but cute friend....



to fiena,
sila cepat sembuh okeh
jangan nakal2 kt hospital tuh
tp kalu nurse tuh mrh2 sbb xpakai mask..
fiena mrh dye balik eh..
hehehe
we are always pray a gud healthy for u
just keep smiling everyday
bcoz ur smile will give happiness for him and us..





p/s:hari ini hari dia, ntah2 esok lusa tak pon tulat ker hari kita pula...jangan lupa but always remember...




remember this...

aloohaa...

ok, sila fokus yer cik BB...
anda sekarang berada di zon study
so sila reduce aktiviti fb-ing, chatting n blogging....


TEST!!

REINFORCEMENT CONCRETE DESIGN 1 (RC)
13/10/10


STATISTICS
18/10/10

LAW ESTIMATION N CONSTRUCTION
29/10/10


ASSIGNMENT SUBMIT

1. RC = 5/11/10
2. LAW EST & CONS = 5-7/11/10
3. HYDROLOGY 1 & 2 = ??/10/10

LAB REPORT

MARSHALL+UCC MCC = NEXT WEEK
LA ABRASION+ACV = NEXT WEEK

bilik blackout selama beberapa hari+sabun basuh kene curi+laptop nyaris2 wat hal..btol2 bermain dengan emosi...haish macam budak kecik sampai leh nges2 ngadu kt en bb...huhuhuhu
TAK MARAH TP GERAM JE KOT!!!
bese la orang susah hati memang cepat sensitip....lepas satu satu ujian kot..*ceh alasan
saje je mengada2 nk manje2 ngan en bb...uuweeeeeeeeeeeeeeeekkkkkkkk



p/s: still xpuass ati sbb tido tanpa kipas, xleh on9 dlm bilik sambik golek2...gggrrrr
kalu korang mest da "panas" da...tapi aku sabar lagi...ceh ceh ceh