Sunday, December 5, 2010

sun shine home~~


1 hb ari tuh ak ada join prog member.haish gile rajin an..ekceli bukan ape, si zul tuh telah memaksa rela ak kot..huhu..jaat2 an

pape pon, tape2 i sangat serunuk u..program selama sehari sahaja di rumah kebajikan orang kurang upaya di temerloh..wahh i'm so excited.dis is my 1st experience kot..yela selalu selalu nyer p rumah anak yatim, rumah orang asli..haaa dat why la i said sangat serunuk ok.

ekceli, aktiviti kebajikan yang ak n kawan2 kene wat kat sane ialah bergotogn royong membersihkan kawasan rumah kebajikan tuh.

sapu sapu sampah, cat bilik tidur dorang, borak-borak ngan dorang..hahaha memang terhibur la.dorang sangat kelakar taw n pandai menyanyi..hihihi

walaupun keadan fizikal and mental dorang agak kurang daripada kita.tp dorang still mampu untuk bekerja and mampu mencari pendapatan sendiri.then, wet upah tuh rumah kebajikan akan simpan dan tolong belikan apa saja barang yang mereka nak dengan menggunakan wet dorang sendiri...haaa baguskan...sangat bagus...sebab dorang xduduk saje..

huhuhu..tp an y paling tacing bile keluarga dorang tanak pon jenguk2 dorang kat sane..huk3
sedih kot..tsssskkkkkk

bila pikir2 balik macam mane eh nak kasik orang buka mata yang orang yang kurang upaya nih juga memerlukan kasih sayang,perhatian dan juga penjagaan dari ahli keluarga mereka??...
just ingat la bila kita melakukan sesuatu itu, sesuatu itu akan berlaku kembali kepada kita..
simple...

so bile ade kesempatan macam nih..ak tersedar yang masih ada lagi orang di luar sana yang kurang bernasib baik dan sentiasa memerlukan bantuan dan perhatian kita.

berpijak la di bumi nyata, yang mana hidup kita ibarat roda dan kita tidak akan sentiasa bernasib baik..







p/s: sayangilah kedua dua orang tua anda.......




2 comments:

notahatiseoranglelaki said...

hai..
nie mcm x ikhls je
hehe

Norain Yusof said...

hahaha
orh ikhlas kalu bitaw dye ikhlas
jd xikhlas taw..
heheheh