Saturday, December 31, 2011

u make me SMILE :)

oke2, lets smile


smile


smile


and
smile







di saat otak sudah penat
badan pun xlarat
bape banyak lagi buku2, nota2 nak kene "angkat"
haaaaaa
malas malas malas
but
thank you babiessssss
u make me smile dengan sangat dasat!



p/s: saje nak kasik taw, da masuk zone study..happy final exam...huuu~

Monday, December 5, 2011

a love of cameron


















p/s: saje nk kasik taw.location ombak rindu kt cameron oohh :)

gift

i get it from MY MOM
walau seburuk or sehodoh mana pon ia
ia tetap chantek d hati saya
tsssssskkk




Sunday, November 27, 2011

10 bende anda perlu tahu ttg AZRI HAFIZ


1. bile dye penat, dye tido xkire tempat...keciannnn :(


2. bile dye rase dye sangat bergaya dgn tabletnyer.... :p



3. bile dye ber kemaja dan berkot, jgn terkejut kalau dye jd CEO :)



4. bile dye terlebih energy, macam nih la dye jadi..heeee~


5. bile dye freeee, dye suke ber aktiviti...


6. dye pasan chumel bile dye layan budak-budak chumel...hehehehe



7. bile dye asik kate imam muda tuh ade gaye gaye dye..imagine kan je lerr



8. dye sangat mengade2 bile nak mengade adekan ceritaa...
p/s:wekk, tak jeles la ngan kakput...heeee


9. bile dye sengal dye suka melakukan aksi kurang supan..ngeeee~



10. bila dye berkawan, dye setiakawan @geng kuantan/xoxo


bila hari nih, hari jadi dye
ape boleh buat,
kene la trima dye dengan seada adanyeeeeeeeerrrr :p


mmmuaaaaahhhx!




iloveusomuch

Tuesday, November 22, 2011

:(


buat sang hati
juz kept smiiiiilinggggggggggggggg...


ermmmmmmmmmm!





p/s: malam nih harimau malaya da start mengauummm..garuda pon da kecut perut

Sunday, November 13, 2011

ngeeee

blog da renovate
see see see
theme ala alaaa matang cikitt...
ceh!
matang ke?
macam takk la kannnnn....
jiwang lagi adeeeer..
eeuwwww!!
agak2 cam geli jeeerr..
bace sambil totop mate
ngeeeeee...


p/s:lame xhupdate sebab sume cite sorok dalam kain..malas nak taip.sekian

Tuesday, October 11, 2011

yeah da pandai..walaupun cket =.="

 woot woot..
taukah anda apa ituh GIS??
GIS satu sistem baru (baru tahu) y sepatutnya di gunakan dgn meluaskan dalam sistem pemprosesan data dan pemetaan..
ekceli da lame tahu tp baru tahu nak guna
tuh pon merangkap mcm kura2 lembap
well, bese la org baru nk belajar..
ok2, secara tak langsung FYP @ PSM aku kene  guna software nih la
at the same time kene gali2 and solve the suitable problem using dis software.
either in water resources,piping system,hydrology,traffic,crime investigation or anything
y korang rase revelan and research korang tuh memberi kesan yang sangat baik pada masa sekarang mahu pun akan datang
GIS sangat2 expert and advance dalam sistem database
sangat bagus ok
alaa lebih kurang macam microsoft access
tapi GIS including with mapping
so secara xlangsung benefitnya
ia sangat lah
menjimatkan masa (ituh pon kalu korang da expert guna software nih)
dan
memudahkan kerja
sebab
sebab korang xyah susah2 pegi site
sebagai contoh
korang nak tau kesan daripada pembinaan empangan kepada bentuk mukabumi sungai
dapatkan data
dan map
so
pengunaan GIS adalah sangat tepat
tp macam mane nk buat?
itu yang kene BELAJAR!!
dan jangan jemu utk terus membaca dan bertanya ok
bab kate sv ak En I
IQRAQ!!












so
jum2 tgok macam mane budak baru belajar nk belajar



                                       first map                                 


second map
auto combination map  by ArcGis



nanti da pandaiii.leh wat y neh..heheheh :)







di sebabkan aku nih asalnyer bukan dr orang komputer
jurusan pon bukan jurusan komputer
tahu pakai dan guna word jer
huhuhu
[teruk kan]
nak tanak terpaksa lah mintak tulun en BB..
ouuh dya sangat membantuh pada malam tuh
mekaceh mekaceh mekaceh
hehehehehehe




p/s: ak da taw macam mane nk browse map dr google earth to arcgis..tp da lupe..aiyakk..hahahaha



GIS= Geographical Information System

Saturday, October 8, 2011

motivasi diri

tepat jam 12.59 am
pernah tak korang mengharap kan sumthing
dan korang tak dapat sumthing yang korang harapkan tuh??
 .
.
.
.
.
.
.
.
.






aku pernah
and aku merasakan bende tuh sekarang... :(













p/s:sabar tuh separuh drpd iman. kite dituntut utk bersabar.so,bersabar lahh sayang :)

Thursday, September 29, 2011

jum deco2 bersama cik BB


haloww u'olss
ngah wat aper tuhh???
boring tak agak2??
kalau tanya aku, jawapnnye mesti la boring giler jadik final year student tatkala di awal2 sem nih..
esaimen esaiman esaiman..
ok fenin!
sebab kene continue do the esaiment EE (enginering economics)
huaarghh!! sampai menguap nguap ok..
=.="

so, 
sambil sambil menguap tuh kan
aku terberangan la kejapp
TERBERANGAN OK
dah kalu TER means bukan dengan niat la kannn..
-.-

ok foine
interested lets teruskan pembacaan..
kalu x
bulehh jalan..

ok jum2 la sambung berangan..

first2 nnti kalu aku da kawen kann..

bilik anak2 nanti mesti kene happening and sweeting

kalau bilik boboy nak y mcm nih

simple cam nih tuk boboy ok laa..





kalau bilik gugurl plak nk macam nih


uishh mesti pinky ker eh??
nanti kalu gugurl da besar, bilik kene upgrade cikit laa..
 
kalu dapat twinss ker..???
oohh BERANGANNYERR la kannn
hahahha
wut ever...
aku punyer suker ler..
heheheheh


 
sweet purple with polka dot2..sho chumel kan

ok, mesti kene ade guest room
ne la taw mertua nak dtg umah ker

parents nak dtg ker kann
haaa xkan la nak kasik tumpang umah jiran sebelahh plak.
uishh xsenunuh perangai...
so baik jangan...
heee


then, master bed room
opkos la bilik aku n en future husband
weeee~
aiyakkk kenapa mesti biru???
soft blue gituhh..aummm!
ooh mayb en future husband suke kaler biru
sayang suamiiii..
heeeeeeeeee~



da puas tengok bilik??
jum tengok dapur plak
dapur nk y simple2 jer cukup
kalau besa2 sangat kang patah pinggang ak nak mengemas..
almaklom la i xsuke amek bibik..
ceh ceh ceh
"leh caye ke nih??"

harusss laaaaaaaaaaaaaa...


eh2, ape citer my kitchen wane pink plak nih..mmg nk kene siku la kannnn

opsss
sory my dear..
tersilap design..
heeeeeeeeee~

taraaaaaaaaaa chantekk kan?kan?..
ermmm..
da puas terjah dapur
jum kite deco2 kt ruang tamu n ruang makan pulak k


cukup selesa x??


ok la kannn...
aku rasa2
rumah idaman aku nanti crowded dgn colours la
varies of colours..
its more meriah lerr..
weeee~



ok la
mase pun dah tyme..
stop to BERANGAN ANGAN
nak sambung wat esaiment
ok papaii


p/s:segala nukilan dan tulisan hanyalah imaginasi dr penulis.tiada kaitan sama ada y hidup mahu y separuh pengsan.
p/p/s:terima kasih manyak kat pak cik google..


















 


Monday, September 26, 2011

graduation of me...heee~

ok foine.maleh nk becerita sal blog berhabuk.sebab dah taw blog ak memang berhabukk kann..bese la tuh orang maleh hupdate blog,ok sies jujur gilew.ngeee..ekceli manyak sebenarnye nak chit chat chit chat, nk cer citer cer citer..tapi tapi tapi kann..malassss..huhu..terukk kan?kan?..

alkisahnyer, mase ak tengah tulih blog nih..ak ngah fenin wat esaiment EE..makin bace makin xpaham kot..sila ckp padan muke kat diri sendiri sebab tangguh kerja p bercootii..

hoisshh cite sal bercotiii..nih yang kak jah nak berciter nih..aku p penang oohh...ce tye ce tye, aku p sebab aper??..opkos la p pekena nasiq kandarq noohh...classsss x kakjah ko nih??.. :)

ak p bergraduasi la weyh...

apsalll???

tak percayer ker??

ok foine..meh ak kasik bokti...



taraaaa..sampai caeq make up i taw..

yelaaaa yelaaaa.nampak sangat ak berlakon kannn...ekceli ak p USM atas sebab2 yang tadapat di elak kan and ade urusan..aku ade tugass kot kat sane..korang nk taw ape tugas penting aku tuh??..

tengok nih tengok k..




sampai2 je dah kene jadik make up retis y xreti ok..




ouuhh kene jadik tukang bela2 topiii jugerrr...



kene jadik tukang pegang bungeeeerr..
kalu ikt kn ati nk je ak juaii bunger2 tuh..
hihihihi

korang pecayer x??...mesti percayer kannn..*sambil besar dan kelip2kan mata*..(wat muke kesian)..ok la, tamo tipo tipo lagik..ak saje p jenguk budak kecik nih haaa.sebab dye ngade2 sangat suke wat muke kesian..so perjalanan sejauh beratus-ratus kilometer pon aku rempuh..(eleh ayat nak boom macam la berjalan kaki kann..:P) semata-mata untuk budak nihh oohh.. :)





SELAMAT BERGRADUASI ENCIK BB



amek berkatt nak konvoo awaiiii..hehe


last but not least, ucapan terimaa kasih yang tidak terhingga kepada tenaga kerja:








thanx a lot
hope we will meet again
(alaa jumpe jer, naik motor dr umah xsampai 5 minit da sampai)..hehehe