Tuesday, January 19, 2010

kesa bam bam n bom bom

mula-mula bam bam jumpa bom bom kat YP.mase tuh tak kenal lagi.wahh nampak macam baik jer budak nih.berkata aku dalam hati.then pastuh rase nyer terus tak jumpa dah.

selepas beberapa dekad dan keturunan.SEMAMPAN ada kan satu program dan macam biasa lah MAMPAN pusat akan memberikan kerjasama dan komitmen yang giler power la.mase program tuh lah bom bom start tegur bam bam.tanyakan sal si mamat tinggi lampai tuh..haha
agak2 sape lah eh...si mamat tinggi lampai tuh pon join prog gak.rupanya si bom bom nih la y jemput mamat tuh..baru aku tahu rupanya mereka bersahabat dari zaman jepun lagi.then tiba tiba jer perbualan menjadi panjang n lebar.aku pon xsempat nak ukur kepanjangan nya..macam-macam dia cerita.seronok dengar org bercerita nih.cam penglipur pun ade,.ahakz.
banyak citer and banyak cakap jgk budak nih eh.berkata aku dalam hati lagi.

habis jer prog tuh bom bom dan bam bam membawa haluan masing-masing.tp kesa bom bom dan bam bam bersambung semula di YP.kes nya nak mintak gambar jer ngan bom bom.tp di atas permintaan bos bam bam terpaksa stay kat YP mase cuti sem tuh.tolong-tolong apa2 yang patut untuk program MAMPAN y seterusnya.nak tahu tak job bam bam kat YP aper??..keje paling susah beb.kemas bilik operasi..hahaha...memang leh wat bini..ahakz.tapi y sadis nyer bam bam selalu kene buli ngan mamat2 teknikal..bom bom merupakan salah seorg ahli..wahahaha..kejam giler dyeowg mase tuh...dah la suka wat sepah.department multimedia memang tunggang langgang.lelaki la kate kan...hohohoh...rase macam nak piat2 jer telinga korang mase tuh..geram giler..hehe

di sebabkan bam bam xde lesan kereta n transport so terpaksa tumpang bom bom p YP pagi2.cam orang bekerja pejabat beb.pegi pagi petang baru balik.baru terasa penatnya orang bekerja.huhu..sepanjang berdriver kan bom bom adalah cerita yang xdapat aku lupakan..haha..ada satu hari tuh kan,tetiba jer dalam kereta ada bau cam hangit jer nak kata bau badan aku.eh2 sowy ckit berbotol-botol dah minyak wangi aku pakai rasenya..hurmm bau bom bom kot.ahakzk tp tak juga.tiba-tiba bom bom perasa tayar kereta belah kiri dia berasap..terus benti kan kereta.cuak gak la mase tuh kan..mase di tempat kejadian ada la 2 3 org pakcik ngah melepak baik punyer kat luar rumah..mungkin leh mintak tolong nih..tetiba lak pale otak aku berfungsi dengan baik..haha..turun2 kereta jer,ade sorng pak cik nih tegur..laki bini nk p kerja ke nih..nak tergelak giler dah aku.tp control jerk..xde lah pakcik kiteowng kawan jer..jawab aku dengan cool nyer..perempuan kan kene lah control cun...ahakz...nasib kiteowg baik ari tuh kebetulan benti kereta betul-betul depan rumah pomen.haha.pe lagi amek kesempatan la.pakcik duk tengok2 n duk repair2 ape2 yang patut.tengah bom bom cibuk ngan pakcik pomen tuh aku lah cibuk berpot pet pot pet ngan sorg makcik nih...haha..da nama orang tua kan.layan je la.....
pastuh kereta pon ok...bekerja la kami ke YP tuk bekerja seperti biasa.uhuk2

satu petang tuh pas penat bekerja bos ajak p TC ramai2 sambil makan kopok lekor MOK NA..usiihh bes giler beb..sambil main2 di tepi pantai cam kanak2 riang..serunuk sangat.tetiba bom bom ajak bam bam p kedai beli layang-layang..waaa nih lagi serunuk dapat main layang-layang.teringat lak zaman-zaman nakal dulu...huhu

walaupun perkenalan bom bom n bam bam sangat singkat
tapi rasa cam dah lame je bam bam kenal bom bom
pada mata bam bam..
bom bom seorang yang sukar tuk berkata TIDAK...
seboleh-boleh nya dia akan menolong sahabat-sahabatnya...
bom bom mengajar bam bam ape itu erti sahabat
setiap kesa idup bom bom,bam bam sentiasa simpan dalam memori ini...

we are the best buddies...hik3



p/s: entry ni special case taw..special wat bom bom..ahakz

6 comments:

aurox_3d said...

tssskkk, nak menanges boley tak??? gler touching..menusuk kalbu....huu

sangat ikhlas r entry ni...huhuhu....for sure r bom bom tuh sangat beruntung ada kawan cam bam bam kan???


p/s: ain, nanti kalo ader masa, kenalkan diew kt sy eh..ngeh2

aurox_3d said...

btw, ain, apsal ader ayat ilove you kat pic tuh...haaaa, bley buat skandal ni..hik2

are_in said...

thanx bom bom..
uhuk3...
kalu azri nk kenal ngan bom bom ..
azri tgok cermin eh..hik3...
dpt la knl ngan bom bom...
hak3

*skandalisme tol..hik3

Fadzrul Hisyam said...

huh....tinggi lampai...
ngeee

are_in said...

sape kah gerangan jejaka y tinggi lampai tuh??
ahakz

laskar pelangi said...

sweet sungguh...tpi masa nie da ada bf kan?