Saturday, January 30, 2010

xtvt paranormal..ahakz














p/s: kene cari mood dulu..baru leh stdy..hihi
p/p/s: bom bom xde bam bam kene sawan *xbaik mncarut* kejap..hahaha

Monday, January 25, 2010

very da touching moment

nk nges dulu bole tak???

huhu..wawaawaaaaaaaawaaaaaaaaaaaaaaaa.......

nk citer sal da tOuching moment..hehe

mmg touching ar...hik3

25 hb da dpt wish dr kwn2....

uissshhhh..awal tuh...silap hb....

pape pon thnx sgt2 kerna igt...hihi

1st call at 10.21 pm wish from azmir abg mampan ku....

kalu de rezeki nnt...ain belnja kfc eh..ehehehe

then kol 11.57 pm si syafiq simpson pembuli UMP ku..haha

then kol 12.07 pm from azmir merangkak back up setia ku...hihi

dan xlupe jua wat pemesej2 y wish melalu mesej...thnx que so much!!

cume cedih cikit.....

bom bom tertidor daaa....huhu

org tggu dye dye leh tetido lak....

tp xpe dye tertido mase ngah edit pic bufday ak taw...

huhu...cian kat bom bom ku....

so sila2 la jengah blog dye eh...hehe

dan tak nak juga lupa wisher2 d fb ym ovo skype n sekian sekian sekian...

thanx a lot to all of you....

special case to zila,eira,zuess,kak yah, n aqma...

ARIGATO GOZAIMAS!!....

sbb wat suprise party...sweet sgt2...

hihi...suke2...

* wat "org tu"...tetap wish wlupun terlmbt
.......biar ia tersimpan di hati je eh..........




haha...kek bam bam...
korg korg n korg sila jeles eh....
hihiihiii....
n sila tgok jerk...
bufday girl kasi can la.....hik3

p/s: pd kwn2 THANX QUE ku ucap kan....

SAYANG KORANG SUME

jeng jeng jeng...

uit2.....

korang korang n korang sume....

esok hari keputerian sape eh??....

hik3....

jgn wat2 lupe taw....

alalaallalaalaala~~....

adush da la kene jd mc masa manifesto kt kk2 SOK....

WWAAAAWAWAAAAAAWA............

Sunday, January 24, 2010

Saturday, January 23, 2010

bam bam da nikah??

pada hari y indah ini...

dgn xrasmi nya...

bam bam sudah ber nikah....

siapakan jejaka y bertuah tuh????

ahakz!!




dgn berwalikan wali y xbape nak bertauliah...

iaitu si syafik simsons...

suke suki ati dye jer nk nikah kan bam bam ngn bom bom eh....

hak3....

kawen ym kot.....

p/s: gurauan semata-mata taw...
p/p/s: bowink ar bom bom xder...huhuhu
p/p/p/s:pembuli terbaru bam bam di UMP adalah si syafik simsons...wawawawa

mmuuaahhxx!!!

bila kebusanan sudah melanda...

dengan ketiadaan bom bom pula...

huhuuuuu....

padahal masih banyak je keje...

tp leh stay cool cm xde keje jerk...

kih3...

cume nak cakap windu...

windu pulak sama ini budak kicik...

windu nak peluk2...

windu nak cium2...

windu nak cubit2 pp dye y bam bam tuh...

ahakz...

pendek kate mmg windu la..

tuh blom panjang kate lagi...

panjang kate winduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu seyh...

hak3











p/s: pic y paling kecik adlh y pling istimewa eh..sbb si kecil bersama MAKSU kecygn nyer...hik3


* aishh,bile la nk ade bb sndr nih....huhu

Friday, January 22, 2010

yank from wali

Yang.. Coba kau jujur padaku
Yang.. Foto siapa di dompetmu
Yang… Kok kamu diam begitu
Sayang jawab atau aku pergi sayang

*
Aku tak mau bicara
Sebelum kau cerita semua
Apa maumu, siapa dirinya
Tak betah bila ada yang lain
Jangan hubungi ku lagi
Ini bisa jadi yang terakhir
Aku ngerti kamu
Kau tak ngerti aku
Sekarang atau tak selamanya

Yang.. Jangan kira ku tak tahu
Yang.. Tak mudah kau bodohi ku
Yang… Tolong dengarkanlah aku
Tapi sayang
Masih pantaskah kau kupanggil sayang

Back to *

Salahmu mau bicara
Dan ku akan cerita semua
Apa mauku, siapa dirinya
Karna memang tak ada yang lain
Terus hubungiku lagi
Jangan bilang ini yang terakhir
Aku ngerti kamu
Kamu ngerti aku
Aku sayang kamu selamanya



p/s:tetiba nak tangkap lentuk sat...
huhuuhuu..giler sedih lagu nih..
mau ngis seyh....
sob...sob...sob...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


jgn kacau ar ngah nagis nih..huhu....tisu mane tisu??..

Thursday, January 21, 2010

pembelajaran d luar klas..

subjek HIGHWAY & TRAFFIC ENGINEERING...

mentang2 la baru pas tgok cite ANDAN SEMPIT....

"d mana ada kemahuan d situ ada hihway"....

terus nak citer cikit sal subjek nih..hik3

kes nya kitaowg kene wat case study...huhu

stiap group da de site masing2...

n group ak dapat site jalan y menghala ke muadzam tuh...

alang2 leh p pasar malam...haha

group y dapat site kat TOL tuh sila-sila la jadi tol gate girl eh...

hak3...

so briefing ari nih prof ADNAN..(bukan pelakon dlm ADNAN SEMPIT tuh taw)

hahahah....

ajak kiteowg p tgok luar klas tgok sekitar jalan di UMP...

huhu....

so jd lah tema pada hari ini....

pembelajaran d luar kelas..

hehe...giler serunuk..teringat zaman2 survey dulu..

* windu nyer kat ENCIK IDRIS...dye da p jepun



prof sdg mmberikan cedikit penerangan...





ish3..sempat lagi berposing



"kat situ nanti kita diri kan ape saje y boleh berdiri eh"
hahaha..gile berangan budak sorg nih...uhuk


p/s: da ready tuk bejemur lagi kawan2??...huhu...

Wednesday, January 20, 2010

BUZZ!!!

uisshhh...

layout da tukar baru..

nampak cam anak pahang cikit an?an?an??

hak3......

Tuesday, January 19, 2010

kesa bam bam n bom bom

mula-mula bam bam jumpa bom bom kat YP.mase tuh tak kenal lagi.wahh nampak macam baik jer budak nih.berkata aku dalam hati.then pastuh rase nyer terus tak jumpa dah.

selepas beberapa dekad dan keturunan.SEMAMPAN ada kan satu program dan macam biasa lah MAMPAN pusat akan memberikan kerjasama dan komitmen yang giler power la.mase program tuh lah bom bom start tegur bam bam.tanyakan sal si mamat tinggi lampai tuh..haha
agak2 sape lah eh...si mamat tinggi lampai tuh pon join prog gak.rupanya si bom bom nih la y jemput mamat tuh..baru aku tahu rupanya mereka bersahabat dari zaman jepun lagi.then tiba tiba jer perbualan menjadi panjang n lebar.aku pon xsempat nak ukur kepanjangan nya..macam-macam dia cerita.seronok dengar org bercerita nih.cam penglipur pun ade,.ahakz.
banyak citer and banyak cakap jgk budak nih eh.berkata aku dalam hati lagi.

habis jer prog tuh bom bom dan bam bam membawa haluan masing-masing.tp kesa bom bom dan bam bam bersambung semula di YP.kes nya nak mintak gambar jer ngan bom bom.tp di atas permintaan bos bam bam terpaksa stay kat YP mase cuti sem tuh.tolong-tolong apa2 yang patut untuk program MAMPAN y seterusnya.nak tahu tak job bam bam kat YP aper??..keje paling susah beb.kemas bilik operasi..hahaha...memang leh wat bini..ahakz.tapi y sadis nyer bam bam selalu kene buli ngan mamat2 teknikal..bom bom merupakan salah seorg ahli..wahahaha..kejam giler dyeowg mase tuh...dah la suka wat sepah.department multimedia memang tunggang langgang.lelaki la kate kan...hohohoh...rase macam nak piat2 jer telinga korang mase tuh..geram giler..hehe

di sebabkan bam bam xde lesan kereta n transport so terpaksa tumpang bom bom p YP pagi2.cam orang bekerja pejabat beb.pegi pagi petang baru balik.baru terasa penatnya orang bekerja.huhu..sepanjang berdriver kan bom bom adalah cerita yang xdapat aku lupakan..haha..ada satu hari tuh kan,tetiba jer dalam kereta ada bau cam hangit jer nak kata bau badan aku.eh2 sowy ckit berbotol-botol dah minyak wangi aku pakai rasenya..hurmm bau bom bom kot.ahakzk tp tak juga.tiba-tiba bom bom perasa tayar kereta belah kiri dia berasap..terus benti kan kereta.cuak gak la mase tuh kan..mase di tempat kejadian ada la 2 3 org pakcik ngah melepak baik punyer kat luar rumah..mungkin leh mintak tolong nih..tetiba lak pale otak aku berfungsi dengan baik..haha..turun2 kereta jer,ade sorng pak cik nih tegur..laki bini nk p kerja ke nih..nak tergelak giler dah aku.tp control jerk..xde lah pakcik kiteowng kawan jer..jawab aku dengan cool nyer..perempuan kan kene lah control cun...ahakz...nasib kiteowg baik ari tuh kebetulan benti kereta betul-betul depan rumah pomen.haha.pe lagi amek kesempatan la.pakcik duk tengok2 n duk repair2 ape2 yang patut.tengah bom bom cibuk ngan pakcik pomen tuh aku lah cibuk berpot pet pot pet ngan sorg makcik nih...haha..da nama orang tua kan.layan je la.....
pastuh kereta pon ok...bekerja la kami ke YP tuk bekerja seperti biasa.uhuk2

satu petang tuh pas penat bekerja bos ajak p TC ramai2 sambil makan kopok lekor MOK NA..usiihh bes giler beb..sambil main2 di tepi pantai cam kanak2 riang..serunuk sangat.tetiba bom bom ajak bam bam p kedai beli layang-layang..waaa nih lagi serunuk dapat main layang-layang.teringat lak zaman-zaman nakal dulu...huhu

walaupun perkenalan bom bom n bam bam sangat singkat
tapi rasa cam dah lame je bam bam kenal bom bom
pada mata bam bam..
bom bom seorang yang sukar tuk berkata TIDAK...
seboleh-boleh nya dia akan menolong sahabat-sahabatnya...
bom bom mengajar bam bam ape itu erti sahabat
setiap kesa idup bom bom,bam bam sentiasa simpan dalam memori ini...

we are the best buddies...hik3



p/s: entry ni special case taw..special wat bom bom..ahakz

doa & kasih ayah ibu...


dtg nyer dari sebuah keluarga y kecil dan serdahana

mempunyai 4 cahaya mata perempuan y waktu kecil nya sgt2 nakal..

kaklong,kakngah,ani dan ain adalah merupakan harta y paling berharga pasangan MD YUSOF dan PUAN SAHARIAH

satu ketika dahulu....

si ayah hari2 membanting tulang 4 kerat semata-semata untuk mencari sesuap nasi buat anak2 tercinta

si ibu pula senantiasa berkejar menguruskan anak2 dan juga menguruskan rumah tangga..

si ayah dan si ibu tidak pernah sedikit pun mengeluh...

bahkan si ayah dan si ibu sentiasa menasihat anak2 mereka supaya sentiasa belajar dan terus belajar

cari lah ilmu dan bantu lah ayah dan ibu satu ketika kelak..

jgn di lupa setiap perngorbanan dan penat lelah mereka selama ini..

sesungguh nyer mereka adalah org y paling banyak berjasa...

dan kini setelah bertahun2...

ayah dan ibu sudah boleh menarik nafas lega...

kerna mereka mempunyai anak2 y sudah berjaya

berkat doa dan kasih sayang mereka...



FADZAILAH BINTI MD YUSOF
SARJANA MUDA MEDIA MASSA
UITM SHAH ALAM



KAMILAH BINTI MD YUSOF
DIPLOMA PERAKAUNAN
UITM MACHANG,KELANTAN


ROHANI BINTI MD YUSOF
SARJANA MUDA SAINS DAN PENDIDIKAN
UNIVERSITI SAINS MALAYSIA (USM)

n the last person is............

NORAIN BINTI MD YUSOF
SARJANA MUDA KEJURUTERAAN AWAM
UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG (UMP)


insyaAllah...
mak abah doakan ain grad dgn jaye nyer eh...
aminn....

muahhh3!!!..cyg giler kat mak ngan abah

p/s: last person tuh nnt 2013 ak upload foto dye eh..hehehe

Monday, January 18, 2010

mandi mande...


hahaha...
pada ari ahad ari tuh...
ak p bukit gambang water park...
nih baru nk post cite ari tu...
al kesanya malas sgt nk post....
SEBAB???...

haha..
sebab serunuk giler...
korg kene pegi sndiri baru terasa nikmatnyer...
penat xyah ckp ar....
tp sgt bes sbb puas giler men air...
hehehhe...

mase mndi kteowg xdpt tgkp gambo sbb...
ttuttttttuutttt........
18sx...
hahaha...
xde la, sbb nyer kamera fon sume lex dlm locker...
huk3...
bkn ape tkt ngn fon2 sekali mndi same...
hahaha




p/s: pic2 d cilok dr blog diba...hahaha

kau pergi....

huhu..

bom bom da pergi tinggalkan bam bam...

sampi hati pergi upm xajak..

sentap gini....

tssssssssskkk...

xmo da kawan ngn dye pas nih.....




p/s: selamat dak cumil nih ader..leh windu2 kat dye..hik3

Saturday, January 16, 2010

menghitung hari..

detik demi detik...

detik 26hb kian menghampiri...

hahaha...

excited??..kuciwa??..or xrase ape2...

dlm xsedar ak da nk msk alam kematangan....

kematangan tuk mngundi..

acecehhhh...korg2 y xleh mngundi tuh..

harap bersabar yerk...

kih3...

huhuhu....

sedar xsedar da nk msk 21 thn ak nih...

uisshhh...da pas tempoh kemtangn..

da leh msk level married nih.....

bab kata bom bom la...hihihi

siesly,dlm tmpoh y hampir 21 thn nih...

byk bnde y da ak belajar...

xkire la aspek life,frendship,love, or anything...

sikit sebyk bnde tuh sume mematang kan ak...

(wlupn xde la mtg mane)..hahhaha....

at least..ckit2 care pemikirn da byk berubh..

xpk sal dr sendiri dah...

byk pk sal org...espcilly parent...

huhuhu..

cyg sgt mak ngn abah....

so target tuk thn ni....

bukan adiah or kek ari jadi y aku pinta..

cuma doa dan pershbtan y tulus terjalin d antara kita

akan terus berkekalan tuk selama-lame nya...

aminnnn...







p/s: thnx to bom bom...thnx to being my frend forever...

p/p/s: tuk y lain2..cyg korg sume...

Wednesday, January 13, 2010

pelan startegik UMP

Bagi memastikan hala tuju UMP yang jelas maka Pelan Strategik UMP 2002-2007 telah dibangunkan dengan tema ‘Meletakkan Asas Universiti Teknikal’

Pelan Strategik UMP 2002-2007 memfokuskan kepada aspek pembangunan fizikal universiti bagi membolehkannya melaksanakan fungsi sebagai sebuah universiti berfokus iaitu dalam bidang industri kimia, petrokimia dan sumber asli serta industri pembuatan dan proses. Bagi memastikan tanggungjawab tersebut dapat dilaksanakan maka universiti pada waktu tersebut menekankan kepada usaha untuk melengkapkan perkara-perkara asas dalam pengajaran dan pembelajaran. Sebagai sebuah universiti yang baharu, UMP telah berusaha untuk mencari kelainan dan keistimewaan bagi menarik perhatian masyarakat awam. Antara pendekatan yang dipelopori oleh UMP sepanjang tahun 2002-2007 adalah konsep wireless campus, one student one notebook, soft skills, 90% peratus staf mendapat kemudahan notebook, paperless, Integrated Management System (IMS) dan sebagainya. Pendekatan-pendekatan yang dipelopori oleh UMP tersebut telah berjaya meletakkan UMP pada landasan dan asas yang kukuh untuk beroperasi sebagai sebuah universiti teknikal. Antara kejayaan atau anugerah berprestij yang diperolehi oleh UMP sepanjang tahun 2002-2007 adalah seperti Anugerah ICT Perdana Menteri, MSC status company, APICTA, persijilan MS ISO 9001:2000 (Latihan Luaran) dan sebagainya. Kejayaan-kejayaan tersebut telah dapat meningkatkan imej UMP sebagai universiti yang baharu.


Sebagai kesinambungan kepada Pelan Strategik UMP 2002-2007 maka telah dilancarkan secara rasmi Pelan Strategik UMP 2008-2010 pada 1 Januari 2008 dengan tema ‘Memperkukuh Asas, Menjana Kecemerlangan’ (rujuk Rajah 1). Selari dengan tema tersebut maka pelan tindakan yang telah digariskan di dalam Pelan Strategik UMP 2008-2010 adalah menjurus kepada aspek memperkukuhkan asas yang telah dilakukan sepanjang tahun 2002-2007. Asas sebagai sebuah universiti teknikal perlu sentiasa diperkukuhkan bagi memastikan UMP sentiasa relevan dengan perkembangan semasa sejajar dengan tuntutan perubahan yang sentiasa pesat dan pantas dalam bidang teknologi dan kejuruteraan. Pihak pengurusan universiti menyedari bahawa kecemerlangan hanya akan dapat dicapai melalui penyediaan sumber-sumber yang mencukupi. Pendekatan-pendekatan yang telah diperkenalkan sepanjang tahun 2002-2007 telah sentiasa dinilai keberkesanannya. Pendekatan-pendekatan yang masih relevan telah diperkuatkan dengan menyuntik idea, tenaga dan dana tambahan bagi memastikan ianya dapat terus digunakan dengan lebih efektif dan efisyen. Manakala beberapa pendekatan yang didapati tidak lagi bersesuaian dan relevan telah digantikan dengan pendekatan atau kaedah baru yang lebih cekap dan responsif.


p/s: sbg kesedaran bersama..kite bukan belajar saje2..tp kite ada matlamat.yang kita sendiri xsedar sebenarnya.tahu nk main jer.bangga la dengan ape y kita ada.dan berusaha la tuk kepentingan bersama...

sape lg cumil???

jam menunjukkan tepat pukul 1..

mase ni nih stdy HIGHWAY N TRAFFIC..

sok de quiz..huhu

xde la stdy sgt pon...

berangan je lebih....hahaha...

tiba2 ak memikir kan sesuatu d luar jangkaan ku..

ak nk korg jawab soklan nih taw....

sape plg cumil???

bam bam ke bom bom???

hhuhuhuuuuuuuuu..........



* wat bom bom ku y ngah tensen tuh.....
kamu adalah y tercumil....
hihihiiiiiiiiii.............

p/s: posting y xde motif...BOWINK...huhu

Sunday, January 10, 2010

sebuah kesa duka

pada hari y sama..
pada hujung minggu tuh...
ngah suke2 ngan prog kusus..
tetiba de kesa duka lak....


............................................................................................

kesa 1

dye taw ak nk p kl...
igt kn dpt la jmpe kejap...
kejap pon jd la...
dye pon LI kt selngor jerk...
tp xtaw la jauh ke x...
huhuu...
tp org kate xde rezeki kan...
xjmpe gak.....
yela g sane pon nk join prog kan...
kene betul kan nawaituh tuh....
hihiiii....
akceli n honestly
mmg da lame gile xdpt pggilan dr org tuh...
cibuk sgt kot...
sentap mmg sentap beb....
tp nk wat cm ner an...

pg tuh mate belah kiri mmg da bergetar da....
org ckp kalu mate belah de vibration tuh nk ngis la tuh...
tp leh caye ke kan....
hurrmmm
tetiba dye kol mlm tuh dgn mgkhabarkan berita y kurg gembira...
de rhsia kn sesuatu...
bile ak dpt taw..
perghhhh..
mmg gile2 tssssssssssssssssssskkkkk ar...
bkn kejap beb lame..
da tesentap kan....
rs cm dunia nih bukan ak y punyer...
huhuhu
mmg pon.....
cm nk menjerit jer kt tgkp hotel tuh....
tp ku tahan jebat...
hahahahaaa.....

ati tengah kuciwa....
slmt ade bom bom dan dila
menenangkan ati y tengah berduka lara ini...
kata bom bom mlm tuh...
mmbuat ak memikir....
tp d sbbkn ati y tgh skt...
ak jd mls nk pk....
hahahaha...
gile jahat......
so mlm ku itu tido la berhujan kan air mata dan berlagu kan esak tangis ku itu....


p/s: really need bom bom mase tuh...huhu

.................................................................................................

kesa 2

saat berakhr nya prog tuh....
mmg seronok sbb de nari2...
hahahaha
my feveret habit.....
tuh la suka2 sgt kn...

tiba2 mase dlm perjalanan blk menuju ker UMP
ak tgok2 dlm beg...
cm kurang sesuatu jer....
hampeh sekali tetggal purse.....
kompen tetggl kt hotel tuh....
huhuuuuuuuuuuu...
ikt kn hati mmg nk ngisss jer.........
tssssssssssssskkkkkk...
tersentap sekali lg....
tp ape kan daye....d
da kering air mata....
cuak xterhingga.....
slmt ade dila kerna menenangkan diri ku ini...
dlm purse tuh....
ic ade lesen ade kd bank ader....
xpasal2 kene cop minah indon lak nnt....
huhu..tamau3

then fikir fikir fikir n ters memikir...
call la pihak hotel suh tulun cari kn purse ak tuh...
slmt la ader...
waaawaaa...
nk patah blk mase tuh mmg da xleh la....
da jauh....
nak xnak kene la mnx tulun ngn "org 2"
wlaupn da melukakn hati wanita ku ini....
xpasal2 ak y kene mrh blk ngn dye..
kes CUAI...
ari tuh da ilang handfon kes tertggal jgk...
nih purse lak....
mmg kene la...
huhuhuuuuuu...
dgn itu dye pon menolong la hamba allah y lemah ini...
dye p amek purse ak tuh kt hotel...
fuhh!!...
lega giler....
mgkn ak ptt memikir kn kembali kate2 bom bom tuh...

p/s: thanx y terterhingga pada insan2 y sudi mmbntu dr ini....

espcilly to bom bom "org tu" n dila....
love u all so much!!!

sebuah kesa suka

kesa nih berlaku sepnjg cuti hujung mnggu nih....
ak dgn rela hati nyer p la join kusus utk spr...
yela pilihnraya pon da nk dekat kn..
saje2 la nk menyibukkan dr pada awal2 bulan cm nih...
so nk xnk terpaksa la skip klas SA pd ari jmt tuh..
mujur de satu klas je..kalu x naye ak...huhuhuu
setibanyer d sane...terasa exited la..
duk hotal kan..dekat ngn KLCC lak tuh
perghhh...duk hotel bertaraf 4 5 bintang kot
tetiba terasa lain lak..hahaha
bese nyer duk hotel UMP ni je la...
bukan bintang tahi bintang pon ader...hahaha
program y d aturkan mmg totally bes...
pnuh ngn input2 baru n output...ahakz
prog jabatan perdana menteri organised by UKM...
tp y syok nyer..prog nih hnye tuk MAHASISWI...
hihiiiii...
byk gak siswi2 dr u lain...cm UTM,UPSI,USIM,UM
USM pon pttnyer hadir..tp xdpt dtg ats sbb2 y tertntu...
USM antara universiti y da best la...honestly
kalu nk taw korg nk taw....
p la kt www.azrihafiz.blogspot.com
kt prog tuh...mmg totally melatih kite cm ne nk bedepan ngn org
dlm erti kata lainnyer..para2 pengundi la
cm ne kite nk meraih undi...
lontaran suara,bahan,gaya sume tuh memain kn peranan penting la
yela nk jd wakil MPP bkn sng kn
nk mmbawa suara2 siswa n siswi nih ke pihak atasan....
satu tggjwb y besar tuh...
n lagi satu y agak menarik mase proh tuh...
dye ajar kite pk sesuatu d luar pemikran kite..
b creative thinker....
n jgn sesekali sempit kan pemikiran kte kerna at the end kite akn jd semput...

cth: selalu org kate kan jgn jd cm lalang..
xde pendirian..xde arah tujuan
xbergune la pendek kate kan
idup hnya mengikut angin jer

tp cuba kite pk luar ckit dr kotak pemikiran kite
jd la mcm lalang y idup nya xbergantung pada org lain
tebas n cantas la byk mane pon lalang tuh...
dye akan idup n tumbuh d mana2 saje..

mase tuh jg kiteowg kene belajar berpidato..
dlm erti kate zmn skrg nih manifesto la..
perghhh...
mmg bes time jd tukang kondem...
mmg kene kondem kaw2 ar...
mane x nyer..tukng kondem kn rmi mmg la berani
tukg bepidato nyer sorg2 jer....
mase nih la kite nk belajar..
belajar cre defend dr n isu2 y kite bwk tuh...
kene kuat la....
byg kn tukng kondem tuh sbg hlangan n cabaran la....
wlau ape pon care kite tetap kene...
perthn kn suara siswa n siswi kite....
n jgn mudah lemah...
berjuang la hingga ke titisan drh sekali pon...
ehe2....

pengalamn y agak mennarik sbb bnde2 nih kite xd ajar d dewan2 kuliah dan d klas
atas inisiatif kite sama ade mahu kuar ckit la xbyk pon...
dr kepompong pembelajaran d universiti..
cube timba penglaman2 drpd org2 lain...
of kos la gol y lbh profesional dlm bidng tuh kn...
kalu bole amek kesempatan cm tuh...
seronok sbnrnya...
bile kite join bnde2 cm tuh..
secara xlangsung kite leh selami realiti dunia luar tuh cm ner sbnrnya...
penuh dgn kepuraan
penuh dgn dugaan
penuh dgn lakonan semata-mata

n andai kate satu mase nnt kita berada d atas..
berada dlm golongn profesional
berada dlm gol y punyer harta
rajin2 kan la jenguk atau pandang ke bawah..
kerna tanpa org bawah kite xkn berada d atas..
dan igt la kite xkn selama nye berada d atas..

perghh....
ayat cm da leh jd ahli politik nih..
hahahhah....

pelajaran tuh dtg sendiri...
tggu jer lecture masuk klas....
tp pngalamn kite kene cari sendri....
ia xkn dtg dgn mmbuta tuli....

kesa suka nih bersmbung jd kesa duka taw..

p/s: miss my bom bom..huhu...xleh on9 an

Sunday, January 3, 2010

seorg gadis biasa

26 hb 1 merupakan satu tarih keramat

pada tarikh ini lahir la seorg gadis y agak2 comel..

dia d besarkan dengan penuh kasih syg

tanpa sedikit pon kekurangan

walaupun sedemikian....

gadis itu y mempunyai sikap y sgt berbeda..

lain drpd y lain...

gadis tersebut lbh memntingkan keserdahanaan

dlm base omputih nyer low profile

beliau tidak pernah berbangga dengan kemewahan y d miliki

bahkan beliau ingin sekali berkongsi



beliau mempunyai pemandu yang setia menghantarnya kemana sahaja.
dan juga mempunyai seorg ibu tambahan y setia menjaga dan melayan kerenah nya sepanjang masa...dari kecil sehingga dewasa



beliau juga mempunyai sebuah rumah sendiri yang d hadiahi oleh ibu dan bapa nya



memiliki kereta sendiri pada ketika usia nya baru mencecah remaja


di samping itu gadis tersebut juga senantisa d ekori dan d lindungi oleh bonze2 ini


tetapi ini la hakikat nya
gadis ini hanya menginginkan kehidupan biasa seperti remaja2 lain
beliau lebih gemar menaiki moto kesygnnya kemana sahaja
tanpa di temani pemandu peribadi nya



dan beliau juga ingin bebas
bebas bermain layang2 ini di TC..
dan juga bebas seperti bebas nya layang2 ini d angkasa raya

sesungguhnya..
beliau hanyalah seorg gadis biasa
punya rasa n punya chenta
punya harga tp xpunya harta
punya kasih syg y xterhingga
hargailah dia
kerna dia hanyalah seorg gadis biasa...

p/s: weyh2 korg...ini hnya la imaginasi ak eh..hik3


~jgn mare~

senyum sokmo deh...